Maak kosteloos een vaststellings­overeenkomst

Einde arbeidsovereenkomst? Genereer uw op maat gemaakte vaststellingsovereenkomst, inclusief berekening van de transitievergoeding, met onze speciale AI-tool. En ook nog eens volledig gratis.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Als een werkgever - in overleg met de werknemer - een arbeidsovereenkomst wil beëindigen, dan moeten er afspraken worden gemaakt. Deze afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst, ook wel “VSO” genoemd. In het document staan duidelijke afspraken, zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn.

Met deze vaststellingsovereenkomst maakt u afspraken over de beëindiging van een dienstverband, zoals de einddatum van de arbeidsovereenkomst, de vergoeding, een eventuele vrijstelling van werkzaamheden en de eindafrekening. Ook bevat de vaststellingsovereenkomst bepalingen over het opnemen van eventuele vakantiedagen, het inleveren van spullen, het geven van referenties en het verlenen van finale kwijting.

Belangrijk: de gegenereerde vaststellingsovereenkomst is een gepersonaliseerd juridisch standaarddocument, waarin bepalingen zijn opgenomen die – op basis van de ervaring van GMW advocaten – vaak voorkomen. Mogelijk wijkt de inhoud van de overeenkomst af van uw wensen en/of bevat de overeenkomst niet alle afspraken die u wilt maken. Controleer de vaststellingsovereenkomst daarom goed en gebruik deze alleen als deze volledig overeenstemt met uw wensen én alle relevante afspraken bevat.

Neem voor persoonlijk advies contact op met GMW advocaten via 070 361 50 48 of info@gmw.nl.
Wat is een transitievergoeding?
Indien de werkgever het initiatief neemt voor de beëindiging van de arbeidsovereenkomst, dan heeft de werknemer in de meeste gevallen recht op een vergoeding. Dit wordt de transitievergoeding genoemd. Deze vergoeding is 1/3e maandsalaris per gewerkt dienstjaar. De tool rekent deze vergoeding automatisch uit aan de hand van de gegevens op de loonstrook. Een specificatie van de gemaakte berekening is apart te downloaden. 

Waarom is een loonstrook nodig?
De tool gebruikt de gegevens van de loonstrook om de vaststellingsovereenkomst te maken en de transitievergoeding uit te rekenen. Het is wel van belang de uitgelezen gegevens goed te controleren. Als u geen loonstrook wilt uploaden, dan kunt u de gegevens ook handmatig invullen.

Is het veilig?
Ja, de gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Uiterlijk een uur na de laatste activiteit worden alle gegevens verwijderd van de server, inclusief de loonstrook, de gegenereerde Word-documenten en de uitgelezen gegevens. De gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden dan het maken van de vaststellingsovereenkomst. Zie hier onze privacy verklaring.

Is de vaststellingsovereenkomst WW-proof?
Ja, hoewel het recht op een WW-uitkering afhankelijk is van verschillende factoren zoals de aanleiding van het ontslag en het arbeidsverleden van de werknemer. Uiteindelijk beslist UWV over de vraag of de werknemer recht heeft op een uitkering. GMW advocaten kan daarover geen uitspraken doen en aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid in gevallen waarin een uitkering door UWV wordt geweigerd.

Wat als ik vragen heb of advies wil?
Neem daarvoor contact op met een van de arbeidsrechtadvocaten van GMW via 070 361 50 48 of info@gmw.nl Wij zijn graag bereid om te adviseren over uw situatie. 

Wat als ik wijzigingen wil aanbrengen in de overeenkomst?
Neem daarvoor contact op met een van de arbeidsrechtadvocaten van GMW via 070 361 50 48 of info@gmw.nl Wij zijn graag bereid om te adviseren over uw situatie. 

Disclaimer: Met het ter beschikking stellen van de tool, geven wij geen specifiek juridisch advies. De inhoud van de met de tool gegenereerde vaststellingsovereenkomst is door GMW advocaten niet op juistheid gecontroleerd. GMW advocaten aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten in de overeenkomst en daaruit voortvloeiende schade.